Odluka se odnosi na zaposlene u zdravstvu i sigurnosti

Vlada KS osigurava vanredni prijevoz

Važenje kupona bit će produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza

Avaz.ba

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku

Foto: Ilustracija


Vlada Kantona Sarajevo (KS) osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti u tom kantonu, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

- Usljed aktuelne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja KS organizirat će sa KJKP GRAS i preduzećem "Centrotrans" da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.

Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i Facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i medijima - citat je iz saopćenja.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizirat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

Kantonalna vlada obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo koji su kupili kupone za prijevoz za mart da će važenje kupona biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na