VLADA RS ODLUČILA

RS nabavlja pokretnu bolnicu sa 500 kreveta

Rok za isporuku 10 dana

Vlada RS. Avaz

Avaz.ba

21.3.2020

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da po hitnoj proceduri, posredstvom Instituta za javno zdravstvo RS, bude provedena procedura za nabavku pokretne bolnice sa 500 bolničkih kreveta i cijelom pratećom opremom u površini od 6.000 kvadrata, za šta je izdvojila 3.650.000 KM.

Pokretna bolnica imat će prijemno i kancelarijsko odjeljenje, apoteku, laboratorij s opremom, opremu za medicinske sestre, opremu za intenzivnu njegu, opremu za hospitalizaciju, tuševe, toalet-module s kabinama, generator, električni distributivni centar, set za distribuciju vode i kuhinju.

Rok za isporuku je deset dana, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 


Vlada RS. Arhiv

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, objavljenog jučer u popodnevnim satima, u Republici Srpskoj nema novih registriranih osoba kod kojih je utvrđen novi virus.

U ovom bh. entitetu do sada je potvrđeno 59 slučajeva pozitivnih na koronavirus (Banja Luka-45, Čelinac-3, Laktaši-2, Srbac-1, Prnjavor-1, Ribnik -1, Modriča-1, Kozarska Dubica-1, Prijedor-1, Bijeljina-1, Gradiška-1 i Derventa-1). Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 408 osoba.

Također, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u izolaciji 12 osoba (6 osoba pozitivnih na test koronavirusa i 6 osoba u izolaciji).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.