SAOPĆENJE

Granična policija BiH: Granice su praktično zatvorene, otvorene samo za promet roba

Republika Srbija i Crna Gora uvele su potpunu blokadu prijelaza za putnički promet

Granični prijelaz. Ilustracija

Avaz.ba

21.3.2020

Granična policija BiH s obzirom na pandemiju koronavirusa i njegove posljedice, obavijestila je javnost o trenutnom stanju na državnoj granici.

Prema Odluci Vijeća ministara, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH, posebno s područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa. U skladu s mjerama Ministarstva civilnih poslova, državljanima BiH koji dolaze iz inozemstva, prilikom prelaska državne granice, sanitarni inspektori izdaju Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Republika Srbija i Crna Gora uvele su potpunu blokadu prijelaza za putnički promet. Također, prilikom izlaska iz BiH, prema raspoloživim saznanjima, Republika Srbija ne dopušta ni svojim državljanima ulazak u Republiku Srbiju.

Granična policija BiH. Avaz

Granični prijelaz za robni promet prema Crnoj Gori otvoren je na MGP Klobuk, dok su za robni promet prema Srbiji otvoreni MGP Vardište, MGP Karakaj i MGP Rača.

Granica s Republikom Hrvatskom otvorena je samo za tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima MGP Šamac, MGP Gradiška i MGP Bijača.

- Situacija se mijenja iz sata u sat te ovim putem molimo javnost da prati isključivo relevantne informacije nadležnih tijela kako bi bili pravovaljano informirani - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.