NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Prvi smrtni slučaj u BiH

Razgovarali smo s profesoricom dr. Sajmom Krkić-Dautović, nekadašnjom šeficom Klinike za infektivne bolesti KCUS-a i vrhunskim stručnjakom u oblasti infektologije

Piše: Avaz.ba

22.3.2020

Naslovna strana "Dnevno avaza" za 22.03.2020.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi sve nove detalje vezane uz pandemiju koronavirusa u našoj državi. U Bihaću je jučer potvrđen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini! Trenutno su u našoj zemlji zaražene 94 osobe.

Zbog preventivnih mjera, u čitavoj Bosni i Hercegovini uveden je policijski sat. U Federaciji na snagu stupa večeras u 18 sati, a u RS je počeo sinoć u 20 sati. Tako će biti do 31. marta.

Saznajemo i da je osim direktora Džahida Muratbegovića, zaraženo i pola Uprave "Igmana".

Razgovarali smo s profesoricom dr. Sajmom Krkić-Dautović, nekadašnjom šeficom Klinike za infektivne bolesti KCUS-a i vrhunskim stručnjakom u oblasti infektologije. Za naš list je rekla da postoje dva moguća scenarija, a u printanom izdanju pročitajte koja.

Odluka Vlade FBiH o odgađanju plaćanja kredita u naredna tri mjeseca službeno bi trebala biti donesena u ponedjeljak, 30. marta. Pročitajte šta građani trebaju uraditi kako bi dobili odobrenje za odgodu plaćanja kredita.

U današnjem printanom izdanju donosimo i intervju iz izolacije. Za naš list govorio je Zoran Kesić iz Beograda: Možda ćemo sada shvatiti da život ne treba traćiti na mržnju.

Na stranama Crne hronike čitajte kako je kroz rupu u zidu Berizu Kabiloviću ubačen mobitel.

Prvotimac bjeloruskog BATE Borisova Bojan Nastić jedini je naš fudbalski reprezentativac koji trenutno nije u samoizolaciji. Otkrio nam je kakvo je trenutno stanje u Bjelorusiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.