APELI

Sindikat policije KS se oglasio: Maksimalna podrška kolegama iz MUP-a

Podrška kolegama. Ilustracija

Avaz.ba

22.3.2020

Povodom proglašenja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine te donesenih Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na zabranu kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina i zabrana kretanja građana na području Federacije Bosne i Hercegovine od 18,00 do 05,00 sati, Sindikat policije Kantona Sarajevo poziva sve građane Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju naredbi kako bi olakšali izvršavanje poslova i zadataka policijskim službenicima koji su preopterečeni radom nakon proglašenja nesreće.

- Ovim putem, molimo građane, da se u ovim složenim vremenima pridržavaju uputa nadležnih organa i institucija, kao i policijskog sata, te za maksimalnu suradnju, jer na taj način čuvaju svoje i zdravlje i živote sugrađana i pomažu da policijski službenici postignu optimalne rezultate prilikom obavljanja zadataka koji su pred njih postavljeni.

Policijski službenici, pored redovnih poslova i zadataka, obavljaju poslove obilaska lica na adresama stanovanja kojima su izdata rješenja o zabrani kretanja van prostora boravka, a sve u cilju sprječavanja pojave unosa i širenja koronavirusa (COVID-19), te posebno apeliramo na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju pravila i poštuju izrečene mjere, jer samo na taj način moguće je ublažiti teške posljedice po zdravlje svih građana u našem Kantonu.

Sindikat policije Kantona Sarajevo zahvaljuje se ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismiru Juski na saradnji i svakodnevnom pružanju maksimalne podrške policijskim službenicima.

Također, ovom prilikom pozivamo, kako policijske službenike, tako i državne službenike i namještenike da poduzimaju neophodne mjere samozaštite tokom obavljanja radnih zadataka.


Podrška kolegama. Ilustracija

Molimo građane, dok traje proglašenje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine, da se pridržavaju svih naredbi i mjera, te da se, prilikom dolaska u prostorije Policijskih uprava i Sektora za aministraciju, pridržavaju svih mjera izdatih od strane Federalne civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, tj. da koriste zaštitne maske i rukavice, kao i da drže dovoljno odstojanje u redu. Prilikom ulaska u prostorije potrebno je držati dovoljno odstojanje od uposlenika, kako bi se zaštitili naši uposlenici, jer Oni su tu zbog Vas, pa kad je i najteže.

Upravni odbor SPKS poziva sve uposlenike da svojim predanim i savjesnim radom, vršeći profesionalno svoju dužnost u okviru svojih nadležnosti i ovlaštenja, daju svoj maksimalni doprinos što boljem i kvalitetnijem radu Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u cjelini.

Sindikat policije Kantona Sarajevo odlučno i čvrsto odbacuje zahtjeve za smanjenje plaća u javnom sektoru koji se plasiraju u javnost ovih dana. U trenucima kad nekima od zaposlenika u javnom sektoru, među koje svakako spadaju zdravstveni radnici i policajci, predstoje najteži dani u karijeri, pozivanje na smanjivanje njihovih plaća samo unosi nemir među njih.

Stupajući u službu bili smo svjesni da s policijskim poslom dolazi i suočavanje s raznim rizicima. Ovih se dana uobičajenim rizicima kojima su policijski službenici inače izloženi pridružuje i prijetnja od zaraze potencijalno smrtonosnom zaraznom bolešću uzrokovanom koronavirusom COVID-19. Policajci prihvaćaju i taj rizik te će savjesno obavljati svaku dužnost koja ce im u predstojećim danima biti povjerena, ali ne zaslužuju da, dok su oni na cesti, pojedini političari pozivaju na smanjenje njihovih materijalnih prava - navodi se u saopćenju iz Sindikata policije KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.