PANDEMIJA Potvrđeno iz KCUS-a za "Avaz"

Koronavirusom zaražena još jedna osoba iz Goražda, ukupno 126 u BiH

Samo danas potvrđena su 33 slučaja

M. Aš. - A. B. / Avaz.ba

Goražde

Foto: Avaz


Opis: Koronavirus

Grafika

Još jedna osoba zaražena je koronavirusom u FBiH. Radi se o osobi iz Goražda. Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Kako saznajemo, zaražena osoba je povezana sa direktoricom "Ginexa", a riječ je o 65-godišnjoj ženi. 

- Žena koja je danas smještena u izolatorij Kantonalne bolnice u Goraždu pozitivna je na na korona virus - potvrdila nam je Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK. 

Radi se o osobi koja je živjela u istom domaćinstvu, majci uposlenika "Ginexa" kod kojeg je ranije otkrivena zaraza. Starija žena je hronični bolesnik i trenutno je dobrog općeg stanja ali sa povišenom temperaturom. 

U izolatorij je smeštena jer spada u rizičnu kategoriju. 

  • Samo danas potvrđena su 33 slučaja

    Samo danas potvrđena su 33 slučaja

    Foto: AFP


Podsjetimo, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona večeras je zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Kako nam je rečeno, radi se o osobi iz Konjica, čime se broj zaraženih u tom gradu popeo na 11.

U HNK je ukupno 17 osoba zaraženih koronavirusom, od čega ih je u Mostaru šest.

Prethodno je Alen Šeranić, ministar zdravstva RS je kazao da je danas u tom entitetu urađeno 113 testova, te da je 31 osoba pozitivna na koronavirus. 

Ovo je ukupno 126 slučaj zaraze koronavirusa u BiH, samo danas potvrđena su 33 slučaja.

Sve o pandemiji koronavirusa čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na