KORONAVIRUS

Grad Zenica na raspolaganje stavlja Studentski centar, Đački dom, Arenu…

Grad će nabaviti maske za podjelu građanima

Zenica. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

23.3.2020

U Zenici je održana sjednica Štaba civilne zaštite grada Zenica, na kojoj je zaključeno da će grad staviti sve svoje kapacitete na raspolaganje kako bi se zaštitili građani od pandemije koronavirusa. 

Pod predsjedavanjem gradonačelnika Fuada Kasumovića, u funkciji komandanta, donesena je odluka da radno vrijeme Gradske uprave Zenica te javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad, do daljnjeg bude od 9 do 14 sati, izuzev ustanove Apoteka „Zdravlje“ i Doma zdravlja Zenica.

Za potrebe eventualne improvizirane bolnice, Grad će staviti na raspolaganje Studentski centar, "Đački dom", Gradsku arenu "Husejin Smajlović" i veće hotelske objekte u Zenici.

Preduzeća čiji je osnivač Grad prolongirat će plaćanje računa za komunalne usluge do daljnjeg, dok će prema drugim pružaocima usluga, poput „Eektroprivrede“ i „BH Telecoma“, biti upućena preporuka da prolongiraju naplatu računa za svoje usluge.


Zenica. D. Pašalić

U slučaju potrebe i prema preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Grad će osigurati finansijska sredstva za nabavku testova za laboratorijsku dijagnostiku na koronavirus.

Osim toga, Grad će od Kriznog štaba ZDK zahtijevati da u roku od 24 sata dostavi izvještaj o stanju u zdravstvenom sektoru s naglaskom na stanje koje se odnosi na potrebe i zalihe sredstava kada je u pitanju borba protiv širenja zaraze koronavirusom.

Grad Zenica će izvršiti nabavku maski za podjelu građanima Zenice, a već je odobrena nabavka dodatnih količina hrane za potrebe Gradske narodne kuhinje u Zenici, a radi povećanja obroka dok traje situacija s koronavirusom.

Prema riječima Kasumovića, spremni su osigurati sve što je potrebno da bi zaštitili građane i pomogli koliko god je to moguće da se spriječi širenje koronavirusa.

Sve o koronavirusu pročitajte ovdje https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.