VLADA FBiH U toku razgovori s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtom i Katarom

Premijer Novalić najavio: Stiže pomoć BiH iz Turske i Kine

Najavio je i skori rebalans budžeta koji je sačinjen u vrijeme kada je situacija bila normalna

Avaz.ba
23.03.2020 14:49

Fadil Novalić

Foto: Avaz

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je danas u Sarajevu da je Vlada FBiH donijela odluku po kojoj će "BH Telecom" podijeliti po 200.000 KM bolnicama u Konjicu, Goraždu, Bihaću, Zenici i Travniku za nabavku respiratora i druge medicinske opreme.

– Javna i komunalna poduzeća rade stabilno i tako će biti i dalje, te neće biti problema sa strujom, telefonima, plinom, odvozom smeća i slično – rekao je Novalić.

Najavio je i skori rebalans budžeta koji je sačinjen u vrijeme kada je situacija bila normalna, jer će sadašnja kriza znatno izmijeniti situaciju s proračunima na svim nivoima vlasti.

Novalić je naglasio da Kina priprema pomoć za BiH, da misli da je pomoć iz Turske već stigla te da su u toku i razgovori s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtom i Katarom.

  • Vlada FBiH u stalnom zasjedanju
    Vlada FBiH u stalnom zasjedanju Foto: Avaz

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni štab civilne zaštite i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, od danas će se javnosti s najnovijim informacijama vezanim za situaciju o koronavirusu obraćati dva puta dnevno, i to u 12 sati i 17:15 sati putem izravnog prijenosa Federalne televizije. 

Obraćat će se premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i predstavnici nadležnih institucija. Predstavnici medija moći će slati pitanja na mail [email protected] 

Radio i televizijske stanice koje su u mogućnosti dobit će čist signal Federalne televizije, dok one stanice koje to nisu u mogućnosti signal mogu preuzimati zemaljskim ili kablovskim putem. Federalna televizija će naknadno, u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH, osigurati dostupnost snimaka obraćanja. Na ovaj način nadležni u Federaciji BiH žele umanjiti širenje koronavirusa, do čega bi moglo doći organiziranjem brojnih konferencija za medije ili dovođenjem gostiju u televizijske i radiostanice, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Sve o koronavirusu pročitajte ovdje: https: /avaz.ba/tag/82572/koronavirus

NA VRH