SAOPĆENJE Ministarstvo civilnih poslova BiH

Ministrica Gudeljević uputila telegrame saučešća ambasadorima Italije i Hrvatske

Gudeljević ponudila ličnu, kao i pomoć Ministarstva

Srna

Gudeljević uputila telegrame saučešća

Foto: Avaz


Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević uputila je saučešće ambasadoru Italije u BiH Nikoli Minaziju (Minasi) povodom velikog broja žrtava koje odnosi koronavirusa, te Ivanu Saboliću, ambasadoru Hrvatske, čije građane je, osim ovog virusa, pogodio i zemljotres.

- S velikom tugom i nevjericom primamo vijest o zastrašujućem broju žrtava koje iz dana u dan odnosi pandemija koronavirusa, kao što s divljenjem i poštovanjem slušamo o hrabroj borbi požrtvovanih italijanskih ljekara i predstavnika vlasti u suočavanju sa najvećom pošasti novijeg doba - navodi se u telegramu saučešća upućenom Minaziju.

Gudeljević je ponudila ličnu, kao i pomoć Ministarstva, ako italijanski ambasador procijeni da bi ona bila moguća u novonastaloj situaciji, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

  • Posljedice zemljotresa u Zagrebu

    Posljedice zemljotresa u Zagrebu

    Foto: AFP


Ona je u telegramu saučešća Saboliću istakla da je s velikom tugom saznala da među građanima Zagreba, koji je jučer pogodio zemljotres, ima teško povrijeđenih, te da je prouzrokovana velika materijalna šteta.

- U danima velike neizvjesnosti i borbe protiv najveće pošasti današnjice, žrtava koje već za sobom nosi koronavirus i u Hrvatskoj i u BiH, tim je teže bilo primiti saznanje o ovoj neočekivanoj nesreći - navela je Gudeljević.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na