KONJIC Tvrde da će svima pomoći

Kompanija "Igman" objavila otvoreno pismo građanima: Znamo da ste uz nas!

Novonastala situacija nas pogađa emotivno i s razlogom se pojavljuje osjećaj neprijatnosti, nelagode, žaljenja...

Avaz.ba
23.03.2020 17:12

"Igman": Želimo pomoći

Foto: Arhiv

Rukovodstvo kompanije "Igman" objavilo je otvoreno pismo građanima Konjica, obrazloživši da sporna proslava godišnjice "nije održana u vrijeme zabrane". 

Iz ove kompanije zahvalili su na podršci kojom ih na društvenim mrežama i pozivima ohrabruju građani uprkos teškoj situaciji.

- Znamo da ste uz "Igman", naše uposlenike i da ne zaboravljate sve ono što je fabrika uradila za grad i našu zajednicu. U vremenu kada treba ostati hladne glave i razmišljati racionalno, ne možemo pobjeći od činjenice da nas novonastala situacija pogađa emotivno i da se s razlogom pojavljuje osjećaj neprijatnosti, nelagode, žaljenja...

  • "Igman": Proslava nije bila tokom zabrane
    "Igman": Proslava nije bila tokom zabrane Foto: Arhiv

Molimo vas sugrađane da ignorišete dezinformacije da je proslava održana u vrijeme zabrane, da nisu preduzete mjere zaštite, da su na skupu bili gosti iz zemalja s pandemijom itd. itd. Na dan događaja 11. marta smo odveli djecu u škole i vrtiće, obavili kupovine, bili na pijaci, u kafićima... Grad je disao za našu, vašu proslavu jer nikada nije bilo moguće odvojiti "Igman" od Konjica ili Konjic od "Igmana".

Molimo vas da slijedite mjere kriznih štabova i epidemiološke službe da ostanete u izolaciji. Samo tako ćete nam pomoći da za dvije sedmice proizvodnja bude pokrenuta i da se vratimo postavljenim ciljevima i zajedno postižemo uspjehe.

Dalje, želimo vas informisati da zbog novih mjera Kriznog štaba HNK o stavljanju Opće bolnice Konjic u funkciju za prijem lakše i srednje bolesnih s infekcijom koronavirusom, danas smo našoj bolnici donirali zaštitnu opremu (rukavice, jednokratne mantile, kape, navlake za obuću...). Imamo resurse i nastavit ćemo pomagati!

Nažalost, službeni kanali komunikacije nam nisu dostupni i sve informacije od značaja za građane objavljivat ćemo na ovaj način. Molimo novinare da kao zvanične Facebook objave u ime kompanije "Igman" d. d. Konjic preuzimaju one koje su objavljene na stranici Radio Konjica - navodi se u pismu.

NA VRH