STANJE NA PUTEVIMA Nove snježne padavine zahvatile Bosnu i Hercegovinu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa

Avaz.ba
24.03.2020 09:02

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina

Foto: Ilustracija

Zbog saobraćajne nezgode trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce, kod mjesta Krivače.

Nove snježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile Bosnu i Hercegovinu otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima. Upozorava se i na mjestimičnu poledicu i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog intenzivnih snježnih padavina u Hrvatskoj, za sva vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

  • Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila
    Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila Foto: Avaz

Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za tranzitni promet teretnih vozila Hrvatska je odobrila granične prelaze Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Bijača, a Crna Gora GP Klobuk.

Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila u oba smjera, a na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima Bosanski Šamac, Orašje i Klobuk.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je od 20 do 5 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Komentari

NA VRH