PREVENCIJA

Dodik: Zabraniti okupljanje više od dvije do tri osobe na javnom mjestu

Istaknuo je kako je važno osigurati da se proljetna sjetva maksimalno odvija i to će u narednim danima biti proglašeno jednim od prioriteta

Dodik: Moramo osigurati dovoljno hrane. Arhiv

Avaz.ba

24.3.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Bijeljini najavio usvajanje rigoroznijih mjera u Republici Srpskoj s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa te da bi se od danas moglo zabraniti okupljanje više od dvije-tri osobe na javnom mjestu.

Neodgovorne osobe su najopasnije

- Jedan broj neodgovornih osoba je danas najopasniji. Ne pozivam na bilo kakav linč, već na odgovornost - rekao je Dodik i pozvao na apsolutno poštivanje mjera nadležnih u slučaju pandemije koronavirusa. 

Dodao je da nadležni čine sve da se izbjegne „italijanski scenarij“ te podsjetio na sve do sada poduzete mjere za sprečavanje širenja virusa u RS.

Istaknuo je kako je važno osigurati da se proljetna sjetva maksimalno odvija i to će u narednim danima biti proglašeno jednim od prioriteta.


Dodik: Neodgovorne osobe su najopasnije. Arhiv

- Mora se zasijati sve što se može u ovom vremenu, kako bismo osigurali dovoljne količine hrane. Vidjeli smo da su u prvim danima epidemije neke zemlje za koje smo mislili da to nikada neće uraditi zatvorile svoje tržište. Veoma teško možemo doći do lijekova i opreme. Tako se može desiti da sutra zatvore tržište hrane. Najvažnije je da sada, kroz podršku našim ratarima, poljoprivrednicima, omogućimo da se zasije što više zemljišta. I vi koji živite u gradu, a imate okućnicu, zasijte je. Trebat će nam hrane – upozorio je Dodik.

Moramo svi biti jedinstveni

Poručio je kako, iako nije vrijeme za političke govore, želi reći da je njegov razgovor s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o zajedničkim aktivnostima na snazi.

- Važno je da se svi okupimo oko ovoga, ovdje nema ni ove ni one partije. Važno je da svi, i vlast i opozicija, budu jedinstveni i okupljeni oko gradskih i Republičkog štaba i da svi budemo zajedno. Najveća politika danas je da se spase ljudski životi – naveo je Dodik.


Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.