GORAŽDE

Borci osudili gradonačelnika Ramovića: Tražiti pomoć od Srbije je sramota za grad heroja

Srbija i njeno rukovodstvo, hapsi naše branioce, naše patriote ne smiju kročiti na njen teritorij...

Ramović tražio pomoć od Vučića. Avaz

Fena

24.3.2020

Fondacija za pravnu pomoć branilačkoj populaciji osuđuje što je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović zatražio pomoć od Republike Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića u borbi protiv pandemije koronavirusa, saopćeno je iz te fondacije koja traži da Ramović u što kraćem roku povuče zahtjev.

Nakon vijesti da je Grad Goražde, s gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem na čelu, zatražio pomoć od Republike Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića u borbi protiv pandemije koronavirusa, iz ove fondacije su najoštrije osudili taj potez i podsjetili da je to "sramota za grad heroj, koja hitno mora biti ispravljena".

- Ova fondacija se mukotrpnim radom bori da zaštiti naše branioce protiv kojih se vode sudski procesi, najčešće bez ikakvog osnova, dok Republikom Srbijom slobodno šetaju oni koji su ubijali, silovali, palili, klali naš narod, i to predsjednik Vučić dozvoljava. Predsjednik Aleksandar Vučić je jedan od onih koji javno negira genocid presuđen u međunarodnim okvirima. Srbija i njeno rukovodstvo, na čelu s predsjednikom, hapsi naše branioce na osnovu kojekakvih spiskova, naše patriote ne smiju kročiti na teritorij Srbije jer se nakon toga hapse i drže u zatvorima. Oni koji su krvlju ruke isprljali pokušavaju izjednačiti žrtvu i agresora i hapšenjima i negiranjem činjenica unijeti strah među nas i ukoliko drugi nisu, mi branioci smo itekako svjesni toga. Naši branioci i danas leže u srbijanskim kazamatima, a gradonačelnik Ramović je mogao, i to bi mu bilo pametnije, zatražiti od Vučića da se puste ti bh. branioci i da im se pravično sudi u našoj državi - navedeno je u saopćenju Fondacije za pravnu pomoć branilačkoj populaciji.


Goražde. Avaz

U toj fondaciji smatraju da se država Bosna i Hercegovina, koja ima vrsne stručnjake, na najbolji mogući način nosi s izazovom pandemije koronoavirusa, inače globalnim problemom.

- Uvjereni smo da smo kao država spremni odgovoriti, što pokazuje ozbiljan pristup nadležnih institucija i organa, te vjerujemo u njih. Sramotno je da od onih koji su nas ubijali tražimo pomoć i tražimo od gradonačelnika Ramovića da u što kraćem roku povuče ovaj zahtjev - stoji u saopćenju.

Branioci BiH, ističe dalje Fondacija, i u težim vremenima su imali ponos, hrabrost, znanje i sposobnost da odgovore na izazove, pa i pred velikim vojnim silama, zato neće pokleknuti ni danas pred pandemijom koronavirusa jer "ovo čudo bosanskog otpora nikada nije bilo slabo i nikada nećemo pristati na pomoć krvnika". 

- Naša djeca šehida i poginulih branilaca i naši branioci su danas na važnim funkcijama u društvu i mi u njih vjerujemo, u njihovo znanje i sposobnost da naše sugrađane zaštite od novonastale situacije. Krvnicima smo vjerovali 90-ih i prevarili smo se, zato nećemo dozvoliti da nam „pomažu“ oni koji su nas ubijali te najoštrije osuđujemo ovakav potez gradonačelnika Muhameda Ramovića - navedeno je također u saopćenju.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.