BORBA PROTIV PANDEMIJE

Dodik razgovarao s Lavrovom: Rusija obećala medicinsku pomoć

Ministar Lavrov obećao je pomoć Rusije za RS i BiH u medicinskom materijalu koji je neophodan u borbi protiv koronavirusa

Sergej Lavrov. Agencije

Avaz.ba

24.3.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom s ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom o aktuelnoj situaciji u kojoj se zbog pandemije koronavirusa našla Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet.

Dodik je za Srnu  rekao da se Lavrov interesirao za stanje u Republici Srpskoj nakon epidemije virusa korona i obećao da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla u ovoj teškoj situaciji.

- Ministar Lavrov obećao je pomoć Rusije za RS i BiH u medicinskom materijalu koji je neophodan u borbi protiv koronavirusa. Zamolio sam ruskog šefa diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lijekovi iz Rusije budu dostupni u RS i BiH, posebno u ovoj situaciji, kada se borimo protiv širenja koronavirusa i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU - istaknuo je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je prenio Lavrovu da RS i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije koronavirusa.

- Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesiranju za situaciji u RS i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvijek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, koji i u ovim trenucima ne zaboravlja na Republiku Srpsku i razmišlja o nama - naglasio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.