SARAJEVO

Turska dostavila pomoć BiH: Crveni križ dobio maske, rukavice, odijela i naočale

U vrijeme kad naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači, kaže Lazić

Volonteri pored paketa sa pomoći. CKBiH

Piše: Avaz.ba

24.3.2020

Očekivana pomoć iz Turske dopremljena je danas na Sarajevski aerodrom. Radi se o prijeko potrebnom materijalu za borbu protiv koronavirusa, a koji su preuzeli aktivisti Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama te zaštitnim odijelima i naočalama.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će u aktuelnoj situaciji pomoći institucijama i organizacijama kojima je to najviše potrebno.


Dostavljene maske, rukavice i naočale. CKBiH

- U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega, moramo zaštititi naše osoblje i volontere, koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije, koji su u velikoj potrebi. Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imale dobre odnose, više od prijateljskih, i veoma smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje i, evo, u kriznoj situaciji, uvijek se pokažu prijatelji. Zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse, ova vrsta podrške je od ogromnog značaja - rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Lazić je istaknuo zahvalnost svim kolegama, zaposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Još jednom je, također, apelirao da svi pokažemo odgovornost i ostanemo kod kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.