VREMENSKA PROGNOZA

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme

Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1. Ilustracija

Avaz.ba

25.3.2020

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva. 

Sutra u našoj zemlji ponovo oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

I sutra oblačno vrijeme. Ilustracija

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu i sjeveroistoku od 8 do 12 stupnjeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.