STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: I ovog jutra ugažen snijeg i poledica

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac

Poledica na putevima. Arhiv

Avaz.ba

25.3.2020

Ugaženog snijega i poledice ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Izdvajamo dionice Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ i Bosanski Petrovac - Drvar, gdje puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zatvoren je GP Izačić - Ličko Petrovo Selo. 

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza Karakaj, Vardište i Rača. Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

I danas snijeg na putevima. Arhiv

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 5 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 5 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo. 

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad od 9 do 15 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.