SARAJEVO

Tužilaštvo BiH formiralo predmet o skupu u firmi “Igman”

Prvi slučaj koronavirusa u BiH zabilježen je 5. marta, nakon čega su stručnjaci preporučili da se izbjegavaju okupljanja

S dodjele nagrada u"Igmanu". Avaz

Avaz.ba

25.3.2020

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet te se vrše provjere o skupu koji je organiziran 11. marta u firmi “Igman” u Konjicu.

U ovom trenutku iz Tužilaštva za BIRN BiH nisu mogli dati više detalja o ovoj istrazi koja je pokrenuta nakon što je ova firma organizirala skup povodom godišnjice kompanije. Nadležni su objavili da je na tom skupu došlo do širenja koronavirusa.


Tužilaštvo BiH. Avaz

Prvi slučaj koronavirusa u BiH zabilježen je 5. marta, nakon čega su stručnjaci preporučili da se izbjegavaju okupljanja.

Ranije su iz firme “Igman” izdali saopćenje u kojem su naveli da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području Federacije donesena šest dana poslije, odnosno 17. marta ove godine, te da je skup održan u skladu s mjerama koje su tada bile na snazi. Nakon što je potvrđeno da je direktor ove firme Đahid Muratbegović pozitivan na koronavirus, kompanija “Igman” je obustavila proizvodnju na dvije sedmice.

Prema posljednjim informacijama, u Konjicu je nakon zabave nastao takozvani klaster zaraženih virusom – do sada su 22 potvrđena slučaja, a jučer je umro vozač direktora Muratbegovića.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar potvrdili su da je Muratbegović danas hospitaliziran nakon što je do sada boravio u kućnoj izolaciji.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.