STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

U višim planinskim predjelima vozači se upozoravaju na poledicu

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila

Piše: Avaz.ba

Mjestimično zasniježeni kolovozi

Foto: Arhiv


U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima vozači se upozoravaju na poledicu i mjestimično zasniježen kolovoz, saopćeno je iz BIHAMK-a. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

Duga je kolona teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

  • Moguća poledica

    Moguća poledica

    Foto: Ilustracija


Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18 do 5 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do pet sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

- Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa – saopćili su iz BIHAMK-a.

Više o temi

NA VRH

Komentari