ODLUKE

Vlada Kantona Sarajevo otvara donatorski račun za borbu protiv koronavirusa

Halebić: Nabavka respiratora za zdravstvene ustanove. Arhiv

Avaz.ba

26.3.2020

Otvaranjem posebnog računa i prebacivanjem po 60.000 KM od svakog resornog ministarstva u Vladi Kantona Sarajevo, omogućena je implementacija ranije najavljenog sporazuma između Vlade KS i UNDP-a o zajedničkoj nabavci opreme, odnosno respiratora, kazao je na današnjoj pres-konferenciji ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić. 

- Očekujemo da će sporazum biti potpisan veoma brzo i da će početi njegova realizacija. Nabavljeni respiratori bit će donirani zdravstvenim ustanovama – kazao je Halebić.



Halebić: Izvještavat ćemo o utrošku sredstava s računa. Arhiv

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je odluku o otvaranju donatorskog računa za borbu protiv koronavirusa, na koji će građani i pravna lica iz Kantona Sarajevo, ali i cijele BiH i inozemstva,moći uplaćivati novac. Kako je kazao ministar Halebić, Vlada će biti prvi uplatilac na taj račun, tako što će premijer i svi ministri odvojiti po jednu trećinu svojih plaća.

- O načinu na koji svi mogu uplatiti sredstva bit će objavljeni detaljni podaci na internet-portalu Vlade KS i Ministarstva finansija. Redovno ćemo izvještavati i o pristiglim uplatama na račun, a izvještavat ćemo i o utrošku sredstava za određene namjene. Novac je potreban i zdravstvu, i policiji, i sektoru socijalnih usluga, i mislimo da je ovo dobar način da se prikupi određena suma i mimo budžeta i da se stavi na raspolaganje - pojasnio je ministar Halebić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.