DANAK IZOLACIJE Javilo se do danas tridesetak građana

Ljudi će izludjeti, ali Trebinje je za primjer: Psihološko savjetovalište radi punom parom

Radović kaže da nisu zabilježeni pozivi građana koji imaju napade panike, a do sada se javljala uglavnom starija populacija građana, i to više informativno zbog osjećaja nesnalaženja

P. M. / Avaz.ba
26.03.2020 15:50

Doktor Radović

Foto: Arhiv

Na brojeve psihološkog savjetovališta, koji su aktivirani prije desetak dana, javilo se tridesetak Trebinjaca, potvrdio je Zoran Radović iz Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Trebinje.

Radović kaže da nisu zabilježeni pozivi građana koji imaju napade panike, a do sada se javljala uglavnom starija populacija građana, i to više informativno zbog osjećaja nesnalaženja zbog novonastale situacije s pandemijom koronavirusa.

- Budući da u Trebinju do sada nije zabilježen nijedan slučaj oboljelih od virusa, nema nikakvog razloga za paniku te se građani trebaju pridržavati svih preporuka koje su Vlada Republike Srpske i krizni štabovi donijeli. Treba potpuno normalno da žive u uslovima koji su nametnuti zbog novonastale situacije. Treba da obrate pažnju na higijenu, na pranje ruku, da uzimaju više voća i povrća i da ispoštuju mjere koje su propisane - istakao je Radović.

Podsjetimo, gradski Štab za vanredne situacije angažirao je stručnjake koji će svim građanima kojima je to potrebno ponuditi psihološku podršku putem telefona.

Kontakt brojevi za psihološku podršku, svakim radnim danom su od 7 do 14 sati 059/240-677, od 14 do 20 sati 059/225-476.

Vikendom se građani mogu javiti od 9 do 17 sati na broj telefona 065/787-205.

Komentari

NA VRH