Smještaj se nalazi u sportskoj dvorani

Fojnica: Osigurani smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele

Općinski štabovi civilne zaštite postupaju prema naredbi Kantonalnog štaba civilne zaštite i pripreme su u toku u svim općinama Srednjobosanskog kantona

Avaz.ba

Osigurani smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele

Foto: Ilustracija


Krizni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona na ranijoj vanrednoj sjednici (10. vanredna sjednica) donio je naredbu da svi općinski štabovi civilne zaštite odmah preko svojih službi aktiviraju sve raspoložive ljudske i materijalne resurse kako bi izvršili pripremu za ostvarivanje sekundarnih/alternativnih smještajnih kapaciteta i da se odmah osiguraju smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele od COVID-19.

Smještaj je osiguran što bliže općinskim domovima zdravlja zbog lakše intervencije i bržeg djelovanja. Izvršena je nabavka kompletnih kreveta (kućište sa madracem), posteljina, jastuka, jorgana/deka, a osiguran je i određen broj boca kisika, kao i prostor za medicinsko osoblje.

Općinski štabovi civilne zaštite postupaju prema naredbi Kantonalnog štaba civilne zaštite i pripreme su u toku u svim općinama Srednjobosanskog kantona.

Općinski štab CZ općine Fojnica izvršio je sve neophodne pripreme.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na