DRUŠTVO

Crveni križ FBiH isporučio zaštitna sredstva velikom broju institucija

Crveni križ FBiH podržao je ovom donacijom i 14 zdravstvenih ustanova u FBiH

Crveni križ FBiH isporučio zaštitna sredstva velikom broju institucija. Ilustracija

Avaz.ba

27.3.2020

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine isporučio je podršku i pomoć u vidu zaštitnih sredstava velikom broju institucija i organizacija u FBiH.

Naime, 20.000 hirurških maski, 4.000 FFP2 maski, 2.000 nitril rukavica te 20.000 vinil rukavica podijeljeno je 41 socijalnoj ustanovi u Federaciji BiH, partnerskim humanitarnim organizacijama, te osoblju i volonterima u strukturi Crvenog križa FBiH, koji su u novonastaloj situaciji jako izloženi i čine nadljudske napore da pomognu ugroženim kategorijama, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Crveni križ FBiH podržao je ovom donacijom i 14 zdravstvenih ustanova u FBiH, kojima je osim zaštitnih sredstava, rasporedio i dobijenu količinu zaštitnih odijela i zaštitnih naočala.

- Zahvaljujući donaciji iz Turske Društvu Crvenog križa Bosne i Hercegovine, uspjeli smo pomoći i podržati rad velikog broja organizacija i institucija, makar za prvu ruku pomoći. Zaštitna sredstva su ono što je najpotrebnije na terenu i građanima uopće, tako da se zahvaljujemo Turskoj na ovoj donaciji, koja je stigla u pravo vrijeme. Vjerujemo da će podstaći društveno-odgovorne kompanije da zajedno činimo dobro - kazao je generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić.

Crveni križ FBiH isporučio je kantonalnim organizacijama Crvenog križa na terenu 18.000 zaštitnih rukavica te 900 paketa hrane i higijene uz vreće brašna koje općinske/gradske organizacije Crvenog križa distribuiraju korisnicima.

Crveni križ je uz građane cijelu godinu, a u kriznoj situaciji još intezivnije. Osobe iznad 65 godina, samci, bez bližih srodnika mogu se javiti u lokalnu (općinsku/gradsku) organizaciju Crvenog križa u jutarnjim satima i dobiti potrebne informacije. Organizacije u strukturi pomažu u skladu sa svojim resursima, mogućnostima i kapacitetima. Topli obroci kuhinja Crvenog križa u Sarajevu i Mostaru dostavljaju se na kućnu adresu korisnicima koji imaju više od 65 godina.

- Naše korisnike, ali i sve građane molimo da se čuvaju, pokažu odgovornost, a društveno-odgovornim kompanijama koje su do sada pružile bilo koji vid podrške, kao i našem osoblju i volonterima, se zahvaljujemo od srca, na nadljudskim naporima koje ulažu - navodi se u saopćenju iz Crvenog križa FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.