REAKCIJE

Oglasio se i HDZ: Izmišljaju se nepostojeće krize i blokade

Predsjedništvo ove stranke danas je ponovno pozvalo sve na odgovorno ponašanje, na poštivanje uputa, odluka i naredbi nadležnih institucija i obučenih stručnjaka

Dragan Čović: Sjednice Predsjedništva stranke održavat će se redovno. Avaz

Avaz.ba

27.3.2020

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice BiH danas je održalo video sjednicu, gdje je razgovarano o stanju i poduzetim mjerama protiv pandemije koronavirusa na svim područjima u Bosni i Hercegovini.

Kako je zaključeno ranije, zasjedanja će se u ovoj fortmi održavati redovno tokom trajanja krize pandemije.

- Predsjedništvo HDZ-a BiH svakodnevno prati izvješća s terena vodi koordinaciju i u stalnoj je komunikaciji s dužnosnicima na terenu o njihovom angažmanu. Zadatak svih dužnosnika HDZ-a BiH je da kroz koordinaciju pomažu štabovima na razini županija, entiteta i države, te da se spriječi bilo kakav pokušaj preuzimanja nadležnosti - saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kako su naveli, Predsjedništvo ove stranke danas je ponovno pozvalo sve na odgovorno ponašanje, na poštivanje uputa, odluka i naredbi nadležnih institucija i obučenih stručnjaka.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izražava podršku ljekarskom i medicinskom osoblju na predanom radu na zaštiti zdravlja i kontroliranju širenja epidemije, ali i svoj drugoj potrebnoj zdravstvenoj skrbi. Također, na sjednici je komentirana i Odluka Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog štaba Federalne civilne uprave i zloupotrebljavanja pozicija. Predsjedništvo HDZ-a BiH najoštrije osuđuje pokušaje dezinformiranja javnosti izmišljanjem nepostojećih kriza ili blokada pri nabavi testova za otkrivanje korona virusa i druge zdravstvene opreme - naveli su iz HDZ-a. 

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve političke dužnosnike, partnere u vlasti na svim razinama, na razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kao i na rad za dobrobit svih naših žitelja, kako bi se slušajući struku, što prije oporavili od pandemije koronavirusa.  Raspravljali su i o mjerama koje treba poduzeti s ciljem zaštite ekonomije. 

- Predsjedništvo HDZ-a BiH je uputilo poziv i poticaj usvajanju žurnih mjera za pomoć zaštiti radnih mjesta i preduzeća, ekonomiji, poljoprivredi i cjelokupnoj ekonomiji. Donesene mjere i prioriteti unutar BiH moraju biti jasno definirani, kako bi, kad sve ovo prođe, ekonomija ubrzano i profunkcionirala - stoji u saopćenju HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.