PRENOSIMO

Radončić: Dali smo dovoljno vremena našim medicinskim stručnjacima da se pripreme za glavni udar

Ministar sigurnosti je govorio i o medicinskom materijalu, te o tome hoće li ga i koliko BiH uopće dobiti

Avaz.ba

27.3.2020

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, govorio je za dnevnik Nove BH. Koliko će trajati kriza vezana za pandemiju u BiH, kada možemo očekivati njen vrhunac, kako će je i može li je BiH prevazići, samo su neka od pitanja na koja je Radončić odgovarao novinaru ove televizije. 

Ministar sigurnosti BiH je istakao kako je za našu zemlju vrlo bitno to što su sigurnosne strukture BiH na čelu sa ministarstvom sigurnosti BiH, ali i državnim institucijama te entitetskim policijama "ukrale" ono što je veoma važno za ovakve krize, a to je vrijeme. 


Radončić u razgovoru s novinarom Nove BH. Screenshot

- Dali smo dovoljno vremena našim medicinskim stručnjacima da se pripreme za glavni udar i ja duboko vjerujem da će oni znati da se nose sa medicinskim aspektom krize koji je svakako i najteži - kazao je Radončić.

Radončić je govorio i o medicinskom materijalu, te o tome hoće li ga i koliko BiH uopće dobiti. Pored toga istakao je i da je neophodno da se Vlada FBiH i kantonalne vlade uključe u rješavanje ekonomske krize s obzirom da već postoje grane koje su mrtve.


- Znači, sada je na Federalnoj vladi prvenstvena odgovornost, ali i na kantonalnim vladama da pomognu da te firme opstanu. Ne pomaže se vlasnicima kompanije, pomaže se opstanku radnih mjesta i mi ćemo u tom smislu morati da donosimo veoma precizne mjere da se spasi što se više može spasiti radnih mjesta - dodao je Radončić.

Pogledajte video intervju za Novu BH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.