REAKCIJA Nakon pisanja pojedinih portala, uslijedio jasan odgovor

Ambasada SAD o sastanku Nelsona i Novalića: Odgovorne vlade koje daju prednost učinkovitoj koordinaciji spašavaju živote

Ambasador Nelson razgovarao je danas s premijerom FBiH o naporima koje Vlada FBiH ulaže na brzom suzbijanju širenja COVID-19

M.Aš. / Avaz.ba
27.03.2020 20:17

Nelson i Novalić: Sastanak u Sarajevu

Foto: Avaz

Nakon pisanja pojedinih medija da je na današnjem sastanku Erika Nelsona, ambasadora  SAD u BiH s premijerom FBiH Fadilom Novalićem navodno tražio da se suspendira Federalni parlament, a da rad preuzme Vlada FBiH Uredbama, poslali smo upit američkoj Ambasadi u BiH.

 Iz Ambasade nam je stigao jasan odgovor: 

 - Ambasador Nelson razgovarao je danas sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem. Ambasada je, na svom Twitter nalogu, objavila kratki Tweet nakon tog razgovora. Naš tweet govori sam za sebe i nemamo ništa više dodati - navode u odgovoru na "Avazov" upit.

A na twitter nalogu ambasade o sastanku s Novalićem objavljeno je sljedeće:

- Ambasador Nelson razgovarao je danas s premijerom FBiH o naporima koje Vlada FBiH ulaže na brzom suzbijanju širenja COVID-19 koristeći sva raspoloživa zakonska sredstva. Odgovorne vlade koje daju prednost učinkovitoj i brzoj koordinaciji spašavaju živote.

NA VRH