PANDEMIJA

U Palestini 97 oboljelih od koronavirusa, na Zapadnoj obali šest novih slučajeva

Od ukupno 97 oboljelih, devet ih je u pojasu Gaze, a ostali su na Zapadnoj obali

Jedan smrtni slučaj u Palestini. Agencije

Avaz.ba / Fena

28.3.2020

Šest novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je danas na Zapadnoj obali, što je broj slučajeva zaraze u Palestini povećalo na 97.

- U betlehemskom selu Irtas potvrđena su tri slučaja, među kojima 62-godišnji suprug zaražene žene, njeni 19-godišnji i 17-godišnji nećaci, pored sestre u obližnjem Beit Iskariju, malom selu od 650 ljudi, okruženom brojnim ilegalnim izraelskim naseljima u bloku poznatom kao Guš Etzion, a koja je dobila virus posjetom svojoj sestri - rekao je na konferenciji za novinare Ibrahim Milhem, portparol palestinske vlade, prenosi WAFA.


 

Još dva slučaja potvrđena su u dva sela, 29-godišnjak koji je dobio virus od radnika u Izraelu, i 20-godišnja žena koja je oboljela nakon druženja sa zaraženom sestrom u obližnjem selu Bido, gdje je potvrđeno više desetina slučajeva u protekla dva dana i jedna smrt.


Do sada se u Palestini oporavilo 18 oboljelih. Agencije

Milhem je pozvao Palestince da ostanu kod kuće i da se ne druže s članovima porodica, jer je većina novih slučajeva rezultat porodičnih posjeta.

Do sada se u Palestini oporavilo 18 oboljelih, a jedan je smrtni slučaj. Kazao je da je negativan 291 test urađen u posljednja 24 sata, dok je šest novih potvrđenih slučajeva. Od ukupno 97 oboljelih, devet ih je u pojasu Gaze, a ostali su na Zapadnoj obali.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova također je saopćilo da među palestinskom zajednicom u Belgiji ima osam potvrđenih slučajeva, u Švedskoj tri i jedan smrtni slučaj, te jedan umrli u nju Džersiju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.