KORONAVIRUS Potvrdila Sanja Bagarić, portparol zračne luke

Posljednji putnički avion sletjet će sutra na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Riječ je o letu kompanije "Wizz Air" na liniji Budimpešta - Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju

Avaz.ba
28.03.2020 10:51

U ponedjeljak se privremeno zatvara za putnički saobraćaj

Foto: Avaz

Slijetanje posljednjeg putničkog aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pred privremeno zatvaranje aerodroma za putnički saobračaj, a koje stupa na snagu u ponedjeljak, 30. marta, u 6 sati, planiran je za sutra, 29. marta. Riječ je o letu kompanije "Wizz Air" na liniji Budimpešta - Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju, potvrdila je za Feni Sanja Bagarić, portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka, 30. marta. Osim Sarajevskog aerodroma, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

- Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama - kazala je Bagarić.

  • Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove
    Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove Foto: Ilustracija

Naglasila je da Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Sektor kargo usluga nastavlja vršiti prihvat i otpremu robe te su osigurani svi uvjeti u smislu zaštite radnika, opreme i robe. U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor kargo usluga raspolaže sa više od 800 kvadratnih metara skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine od 250 kvadratnih metara.

Komentari

NA VRH