SAOBRAĆAJ

Velika gužva na granici u Orašju zbog malog broja sanitarnih inspektora

Državljani BiH koji dolaze iz inozemstva, dobit će od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana

Gužve na prijelazu Orašje. Arhiv

Avaz.ba

28.3.2020

Granična policija BiH obavještava javnost da se jutros od 7 sati na ulazu u BiH stvorila ogromna gužva na MGP Orašje. Zbog malog broja sanitarnih inspektora, došlo je do stvaranja većih kolona putničkih motornih vozila te zadržavanje traje dva do tri sata . 

Ovim putem podsjećamo javnost da je procedura ulaska u BiH jednaka na svim graničnim prijelazima i u svakom slučaju će državljani BiH koji dolaze iz inozemstva, dobiti od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Apeliramo, stoga, da se koriste ostali granični prijelazi kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva, zbog čega se prilikom stajanja javlja i velika mogućnost širenja koronavirusa.

Nadalje, sve osobe koje ulaze na MGP Bosanska Gradiška, MGP Gradina i GP Bosanska Dubica, nakon što im sanitarni inspektori izdaju rješenje o samoizolaciji, bit će upućeni u šatorski karantin u Bosanskoj Gradišci uz pratnju policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i pripadnika Civilne zaštite, gdje će se izvršiti testiranje osoba (24 sata će se čekati na nalaz). One osobe za koje se utvrdi da su pozitivne na koronavirus, ostaju u šatorskom karantinu do izlječenja, a drugi, koji nisu pozitivni, upućuju se u kućnu samoizolaciju. 


MGP Orašje. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.