PARLAMENT BiH Predsjedavajući Doma naroda

Čović uputio čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije povodom prijema u NATO

Članstvo u NATO porodici doprinijet će razvoju snažne međunarodne saradnje te očuvanju i razvoju stabilnosti, sigurnosti i demokratije, rekao je Čović

Avaz.ba / Fena
28.03.2020 12:24

Čović: I BiH odlučna da uđe u NATO

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović uputio je službenu čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom povodom službenog prijema te zemlje u NATO.

Čović je tom prilikom uputio srdačne čestitke građanima i nosiocima vlasti Sjeverne Makedonije, koji, ujedinjeni u slavljenju ovog povijesnog trenutka, dočekuju ostvarenje velike težnje i dugotrajnog predanog rada.

  • Čović: Povijesni trenutak
    Čović: Povijesni trenutak Foto: Arhiv

Članstvo u NATO porodici, ističe, doprinijet će razvoju snažne međunarodne saradnje te očuvanju i razvoju stabilnosti, sigurnosti i demokratije, istodobno doprinoseći Sjevernoj Makedoniji i regiji jugoistočne Evrope. Istovremeno je istaknuo da ponos ovim važnim korakom nadilazi granice jedne zemlje te da se s velikom radošću dočekuje diljem regije i svijeta, podsjećajući da su vrata NATO saveza otvorena za nove zemlje saveznice, koje su ustrajne i predane u svojim nastojanjima.

Čović je ponovo potvrdio odlučnost Bosne i Hercegovine da u najskorijoj budućnosti postane član Sjevernoatlantskog saveza kao dio gradnje sigurne i razvijene jugoistočne Evrope sa snažnim i pouzdanim međunarodnim partnerima.

Komentari

NA VRH