PANDEMIJA

Solak: Letjelice FUCZ-a od danas u funkciji za dostavu uzoraka

Solak je dodao da je trenutno aktuelna dostava na relaciji Sarajevo-Bihać, te kako će angažman na tom planu biti nastavljen u kontinuitetu, uključujući, prema potrebi, i neke druge lokalitete

Solak: Dostavljen i određeni broj testova. Avaz

Avaz.ba / Fena

28.3.2020

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) danas je stavila u funkciju dvije letjelice kojima će u Sarajevo biti transportovani uzorci osoba testiranih na koronavirus iz udaljenih gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini.


Kako je kazao načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak,  letjelice FUCZ-a danas su bile u Bihaću, gdje je dostavljen i određeni broj testova, nakon čega uzorci testiranih osoba se transportuju u referentnu laboratoriju.  

Dodao je da je trenutno aktuelna dostava na relaciji Sarajevo-Bihać, te kako će angažman na tom planu biti nastavljen u kontinuitetu, uključujući, prema potrebi, i neke druge lokalitete.



Solak: Testovi će potom biti dostavljeni u referentne laboratorije u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Avaz

Solak je, istovremeno, kazao da danas 'ide' podjela testova prema zavodima za javno zdravstvo po kantonima kako bi bili u prilici, zajedno s mobilnim timovima, organizirati uzimanje briseva, odnosno testiranja na koronavirus.

- Testovi će potom biti dostavljeni u referentne laboratorije u Sarajevu, Mostaru i Tuzli – precizirao je Solak.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.