PANDEMIJA

Čović i Dodik razgovarali o stanju u zdravstvenom sistemu i privredi

Čović i Dodik zaključili su da su solidarnost i saradnja, uz političku stabilnost i korektnost, neophodni

Čović i Dodik: Spremno odgovoriti na izazove. Arhiv

Avaz.ba / Fena

28.3.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik telefonski su razgovarali o zdravstvenom sistemu, privredi i mjerama poduzetim u borbi protiv širenja koronavirusa.

Predstojeće razdoblje, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju, što je ključno za stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja žitelja i ekonomije.


Saglasni o nužnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i poduzećima te zaštiti radnika diljem zemlje, pozdravili su inicijative o poticanju domaćeg privrede kao i inicijative upućene predstavnicima Evropske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović i Dodik zaključili su da su solidarnost i saradnja, uz političku stabilnost i korektnost, neophodni u razdoblju kada svi nivoi vlasti diljem države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze stanovnici i Bosna i Hercegovina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.