ZABRINJAVAJUĆE

Direktor bolnice u Zenici Rasim Skomorac za "Avaz": Situacija je ozbiljna!

Pacijent iz Zenice kojem je sinoć potvrđen koronavirus proteklih dana je promijenio dva odjela u Kantonalnoj bolnici Zenica, a svi ljekari s tih odjela s pacijentima idu u izolaciju

Skomorac: Nedostaje nam zaštitne opreme. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

29.3.2020

Situacija u Kantonalnoj bolnici Zenica nije bezazlena i u toku je hitno reorganiziranje rada i funkcioniranja ove zdravstvene institucije, kazao je jutros za "Avaz" direktor Rasim Skomorac. 

Naime, pacijent iz Zenice kojem je sinoć potvrđen koronavirus proteklih dana je promijenio dva odjela u Kantonalnoj bolnici Zenici, a svi ljekari s tih odjela s pacijentima idu u izolaciju. To sada zahtijeva drugačiji pristup jer postoji mogućnost da su ljekari bez kojih zenička bolnica teško može normalno funkcionirati zaraženi koronavirusom. 


Skomorac: Moramo se reorganizirati. Avaz

- Od sinoć radimo na reorganizaciji i razmještaju pacijenata, rada i osoblja. Trenutno je to sve u toku. Situacija je ozbiljna jer je veliki broj ljudi involviran u sve to i moramo se dobro reorganizirati da bismo uspjeli pružati usluge našim pacijentima, odnosno građanima - istakao je Skomorac.

Dodaje kako u ovom trenutku bolnici niko ne može pomoći sve dok se sami ne reorganiziraju.

- Moramo se snalaziti s onim što imamo. Stalno ponavljam zaštitna oprema, da zaštitimo osoblje, to nam je najviše potrebno. Teško je zaštititi osoblje i kada znamo ko je zaražen, a pogotovo od osobe za koju nismo znali - kazao je Skomorac za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.