KOTOR-VAROŠ

Firma odbila dati podatke o uposlenicima koji su trebali ići u kućnu izolaciju

Općinski Štab za vanredne situacije donio je odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća "Mehaničke konstrukcije" podnese krivična prijava

Sa sjednice štaba. Facebook

Piše: Avaz.ba

29.3.2020

Na jučerašnjoj hitnoj sjednici Štaba za vanredne situacije općine Kotor-Varoš konstatirano je da je osoba zaražena koronavirusom, zaposlena u preduzeću “Mehaničke konstrukcije”, rekla higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” da je bila u kontaktu sa svim zaposlenima u tom preduzeću.

Na osnovu njegove izjave Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja je  zatražila u petak usmenim putem podatke o svim zaposlenima kako bi im se izrekla mjera kućne izolacije.

- Po odbijanju saradnje jučer je upućen i pismeni dopis u ime općinskog Štaba za  vanredne situacije i kotorvaroškog Doma zdravlja da se dostave traženi podaci kako bi zdravstveno-sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali isti su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju - rečeno je na sjednici.

Na Facebook stranici Centra za kulturu i informisanje se navodi da su iz preduzeća "Mehaničke konstrukcije" odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane općine Кotor-Varoš u pogledu daljnjeg širenja virusa.

Općinski Štab za vanredne situacije je donio odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća "Mehaničke konstrukcije" podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, te da Policijska stanica Кotor-Varoš izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na jučerašnjoj sjednici Štaba vezano za preduzeće "Mehaničke konstrukcije". 

Također, upućen je poziv zaposlenim u preduzeću "Mehaničke konstrukcije" i drugima koji su radili u proteklih 14 dana u navedenoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051 785 506 (radnim danom do 15 sati) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom).


Općinski Štab za vanredne situacije je imenovao tim koji će u roku od 24 sata izvršiti identifikaciju svih osoba i njima će zdravstveno-sanitarni inspektor izdati rješenja o kućnoj izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.