PANDEMIJA

Radojičić: Donesene mjere produžavaju se za još 14 dana

On je naglasio da, prije svega, treba spriječiti širenje viirusa s čovjeka na čovjeka

Igor Radojičić. Arhiv

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

29.3.2020

Gradski štab za vanredne situacije Banja Luka odlučio je da se ranije donesene mjere produže za još 14 dana, rekao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić. 

- Trenutno u Banjoj Luci imamo 135 registrovanih osoba zaražnih koronavirusom. Više od 2.500 lica se nalazi u izolaciji ili pod nadzorom. S obzirom na to da imamo konstantan rast, Gradski štab je odlučio da se sve mjere koje su bili donesene produže na još 14 dana - rekao je Radojičić.

Sve mjere koje se odnose na gradski prijevoz, predškolsko vaspitanje, zanate i usluge, javna okupljanja i sve ostalo ostaju da važe do 13. aprila.

- Procjenjujemo da je situacija još u fazi uspona epidemije. Da dosadašnje mjere daju rezultate, jer je spriječeno veliko širenje. Nakon četiri sedmice trajanja još imamo kontrolu svih klastera. Ali da je potrebno u još 14 dana zadržati ove mjere - kaže Radojičić.

Igor Radojičić. Arhiv

Radojičić je dodao da je potrebno sve mjere zadržati i disciplinarano ih izvršavati. 

- Pozivam sve građane da mjere koje su do sada bile na snazi ozbiljno shvate. Ukoliko sada s lijepim vremenom, s proljećem u Banjoj Luci, sve ono što smo radili u proteklih 15 dana poništimo zbog nediscipline, onda ćemo stvoriti uslove da se epidemija proširi i da uđemo u sasvim novu dimenziju problema – rekao je Radojičić. 

On je naglasio da, prije svega, treba spriječiti širenje virusa s čovjeka na čovjeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.