PROGNOZA

Varljiva završnica marta: Od sutra ponovo minus i snijeg

Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom

Mostar. Avaz

Avaz.ba

30.3.2020

Danas u Bosni prije podne jače naoblačenje. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će padati slaba kiša. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, oblačno na sjeveru Hercegovine. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.


Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Padavine su slabog intenziteta. 

U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U srijedu u jutarnjim satima padavine su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne u centralnim i istočnim područjima. 

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12.


Biometeorološka prognoza. FHMZ

Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. 

Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se pogoršati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.