POSLJEDICE PANDEMIJE Strogom zabrane kretanja dolazi u pitanje proljetna sjetva

Načelnik Općine Hadžići Ejubović: Kako posijemo tako ćemo i požnjeti

Zatražio da se hitno razmotri ukidanje restrikcija kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina, koji žive u ruralnim područjima Kantona Sarajevo

Avaz.ba

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović zatražio je danas od kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo da hitno razmotre ukidanje restrikcija kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina, koji žive u ruralnim područjima Kantona Sarajevo.

Tuzlanski kanton
Čim vrijeme dozvoli, početi sa sjetvom

Naime, odlukom o strogoj zabrani kretanja dolazi u pitanje proljetna sjetva, a mnogim građanima općine Hadžići uskraćena je mogućnost da se bave onim od čega jedino mogu da žive.

-Ljudi su suočeni sa situacijom da se ne zna da li će se moći obrađivati zemlja, kako će se obrađivati i kada će se obrađivati. Pozivam građane općine Hadžići da štitimo i čuvamo domaću proizvodnju i cjelokupnu poljoprivredu tako što ćemo zasijati svu obradivu zemlju. Pandemija koronavirusa kazuje nam da smo u kriznim situacijama prepušteni sami sebi. To nam je pokazatelj da dugoročni, ali i kratkoročni planovi trebaju ići u pravcu domaće proizvodnje i masovne sjetve. Kako posijemo tako ćemo i požnjeti”, poručio je Ejubović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na