VREMENSKA PROGNOZA Oblačno, uz slabe padavine, zadržat će se do srijede

Dugoročna prognoza: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Od četvrtka, 2. aprila, do kraja prognoznog perioda, 14. aprila, u BiH temperature u jutarnjim satima kretat će se od 3 do 7 stepeni, a danju od 16 do 21 stepen

Avaz.ba
30.03.2020 12:11

Na jugu zemlje prognozira se kiša

Foto: Ilustracija

Hladna fronta koja na naše krajeve dolazi sa sjeveroistoka donosi nestabilno i hladnije vrijeme, a vjetar sjevernog smjera dodatno će pojačati osjećaj hladnoće. Oblačno, uz slabe padavine, zadržat će se do srijede u Bosni i Hercegovini. Na jugu zemlje prognozira se kiša, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg.

U utorak, 31. marta, moguće je formiranje tankog snježnog pokrivača. Za prvih 10 dana aprila prognozira se sunčano, stabilno i toplije vrijeme, a od 11. aprila izgledno je pogoršanje uz padavine širom BiH.

Niske temperature u BiH prognoziraju se do četvrtka, vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni se očekuje od minus 3 do 2, u Hercegovini od 6 do 11 stepeni, prognozirane maksimalne vrijednosti u Bosni će se kretati od 1 do 6 stepeni, u Hercegovini od 8 do 13 stepeni.

Od četvrtka, 2. aprila, do kraja prognoznog perioda, 14. aprila, u BiH će se temperature u jutarnjim satima kretati od 3 do 7 stepeni, a danju od 16 do 21 stepen.

Komentari

NA VRH