ALARMANTNO Vjeruju da se može izbjeći najcrnji scenarij

Opsadno stanje u Tuzli: Sumnja se da je koronavirus ušao i u Klinički centar!

Prvi slučajevi zaraze na području Kantona otkriveni su u petak upravo na MIB-u

E. Skokić / Avaz.ba

Jusufović: Radnici će biti testirani kod svojih kuća

Foto: E. Skokić


Vahid Jusufović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, izjavio je da je blizu 120 uposlenika ove medicinske ustanove u izolaciji nakon što se ispostavilo da su imali kontakt sa zaraženim uposlenicima „Medical Institute Bayer“ (MIB) Tuzla.

Prvi slučajevi zaraze u Tuzlanskom kantonu otkriveni su u petak upravo na MIB-u. U direktnu ili indirektnu vezu s ovim klasterom dovodi se 21 zaražena osoba. Preostalih devet je iz Lukavca, Gračanice, Živinica i Srebrenika. 

- Naši uposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženim uposlenicima MIB-a bit će testirani kod svojih kuća. Takvi uposlenici će u trenutnim okolnostima biti odstranjeni iz daljnjeg procesa rada – izjavio je Jusufović. 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije opravdano se sumnja da je COVID-19 ušao i u UKC Tuzla, ali to direktor Jusufović nije mogao potvrditi dok Higijensko-epidemiološka služba UKC-a Tuzla ne obavi svoj dio posla.

Upravo se strahovalo od ulaska koornavirusa u UKC Tuzla, a još se vjeruje da se može izbjeći najcrnji scenarij.

U izolatoriju Klinike za zarazne bolesti UKC-a Tuzla nalazi se deset osoba zaraženih koronavirusom. Šest pacijenata ima lakšu, a četiri pacijenta srednje tešku kliničku sliku.
NA VRH

Podijeli članak na