PRIJEDOR

U karantinu u SD „Mladost“ smješteno pet osoba iz šatora na graničnim prelazima

Uspostavljanje karantina u prostorijama Mašinske škole

SD "Mladost": Improvizirani karantin. G. KAURIN

Piše: G. K. / Avaz.ba

30.3.2020

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Prijedoru odlučeno je da sve mjere koje su preduzete do sada budu produžene do 13. aprila zbog pandemije koronavirusa.

Komandant Štaba Milenko Đaković je rekao da građani u velikoj mjeri poštuju sve mjere zabrane, te da su na ulicama sa zaštitnim maskama i rukavicama. Upozorio je i zamolio za strpljenje građane, jer su po njegovim riječima pred nama dvije sedmice sa uzlaznom linijom širenja virusa.

Osim dva dosadašnja oboljela, u Prijedoru nema novoregistrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa, u izolaciji je 669 osoba, dok je 385 izašlo iz zdravstvenog nadzora.



Sa zasjedanja Štaba za vanredne situacije. G. KAURIN

Đaković je pozvao sve kolektive i pojedince da pomognu prijedorskoj bolnici u nabavci neophodne opreme za liječenje oboljelih i da sredstva uplate na žiro-račun koji je za tu namjenu dostupan na stranici Gradske uprave. Iz budžeta Gradske uprave na taj račun je uplaćeno 100. 000 KM.

U karantinu u SD „Mladost“ u Prijedoru smješteno je pet osoba, koje su upućene iz karantina sa graničnih prelaza, a u toku je i uspostavljanje karantina u Mašinskoj školi.

Član Štaba za vanredne situacije Draško Đenadija, nadležan za karantine rekao je da dvije osobe koje su u karantinu imaju tri obroka dnevno, psihosocijalnu pomoć, mogućnost posjete od 15. i 16. sati, te ambulantu primarne zdavstvene zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.