OBAVJEŠTENJE

Banovići izdali obavijest: Hitno u samoizolaciju svi koji su bili u kontaktu s ovom osobom

Kako saznajemo, policija je danas izašla na teren u naselje u kojem živi čovjek kojem je izdato rješenje o samoizolaciji i za kojeg se čekaju nalazi

Intervenirali policajci. Čitalac

Avaz.ba

30.3.2020

Na stranici Općine Banovići izdata je hitna obavijest za sve stanovnike nakon što je utvrđeno da se jedan građanin liječio u bolnici bivšeg Centra za srce. 

- Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (Službene novine Federacije BiH 29/05), člana 57. Zakona, Sanitarna inspekcija Općine Banovići, radi sprečavanja i prevencije širenja zaraze koronavirusom, poziva sve građane koji su bili u kontaktu s Enverom Zukićem da se stave u samoizolaciju do okončanja postupka njegovog testiranja, o čijem nalazu će biti obaviješteni - navedeno je u saopćenju.  


Kako saznajemo, policija je danas izašla na teren u naselje u kojem živi čovjek kojem je izdato rješenje o samoizolaciji i za kojeg se čekaju nalazi.

Policija ispred kuće. Čitalac

On navodno nije pronađen na adresi stanovanja, zbog čega je policija krenula u potragu, a nakon što je pronađen, odveden je do kuće u kojoj živi. Tokom aktivnosti na terenu policija je i ostalim mještanima, starijim od 65 godina, a koje je zatekla vani, naredila da se povuku u svoje domove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.