KORONAVIRUS Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" Hajrudin Havić potvrdio

Dva pacijenta hospitalizirana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno su stabilno

Na liječenju u Kantonalnoj bolnici danas je osam pacijenata, a dva su u izolatoriju infektivnog odjela na intenzivnoj njezi, kazao je Hajrudin Havić

Avaz.ba

Havić: To su dva pacijenta s razvijenom težom kliničkom slikom

Foto: Avaz


Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić rekao je da su dva pacijenta koja su hospitalizirana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti, trenutno stabilno.

- Na liječenju u Kantonalnoj bolnici danas je osam pacijenata, a dva su u izolatoriju Infektivnog odjela na intenzivnoj njezi. To su dva pacijenta s razvijenom težom kliničkom slikom, ali je njihovo stanje trenutno stabilno - kazao je dr. Havić.

  • Na području ovog kantona do sada je evidentirano 10 pozitivnih slučajeva na koronavirus

    Na području ovog kantona do sada je evidentirano 10 pozitivnih slučajeva na koronavirus

    Foto: Avaz


Kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović potvrdila je kako je u referentni laboratorij u Sarajevu jutros poslano 12 uzoraka za testiranje na koronavirus.

Na području ovog kantona do sada je evidentirano 10 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je osam oboljelih pacijenata, dok su dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika povezana s bolešću Covid-19.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona informiralo je javnost o jučerašnjoj kontroli 1.780 građana s izdanim rješenjima o samoizolaciji, potvrdivši da se 13 neodgovornih pojedinaca nije pridržavalo izrečenih mjera.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na