UIOBIH

Potpisan ugovor o gradnji graničnog prijelaza Svilaj

Ugovor su potpisali nadležni iz UIO-a i konzorcija "Niskogradnja“ Laktaši, "Alfa term“ Mostar i "Tehton“Banja Luka

Most Svilaj: Prijelaz će imati i zaseban energetski blok. Arhiv

Avaz.ba / Fena

31.3.2020

Ugovor o gradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini (UIOBiH).

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na Koridoru 5C.

Ugovor su potpisali nadležni iz UIO-a i konzorcija "Niskogradnja“ Laktaši, "Alfa term“ Mostar i "Tehton" Banja Luka.

Iz UIO-a su saopćili da u narednom periodu očekuju potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu graničnog prijelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je "Design & QC“ Sarajevo.


Vrijednost gradnje GP-a je 18.713.999 KM. Arhiv

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 kvadrata.

Na novom graničnom prijelazu bit će posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje.

U sklopu novog graničnog prijelaza, bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO-a, Granične policije BiH i inspekcijskih službi te objekt za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.