PRENOSIMO

Nelson: Vlasti u BiH su rano i pametno reagirale u borbi protiv pandemije

Sastanke održava telefonski i putem videokonferencija

Erik Nelson. Agencije

Avaz.ba

31.3.2020

Američki ambasador u BiH Erik Nelson (Eric Nelson) kazao je danas za N1 kako su vlasti u BiH rano i pametno reagirale kada je u pitanju borba protiv koronavirusa te da su shvatile da trebaju zajednički djelovati za dobrobit građana. Istakao je da je njihov odgovor na dosadašnju krizu vrijedan hvale. 

Nelson se za N1 javio iz svoje rezidencije u kojoj radi proteklih dana. Sastanke održava telefonski i putem videokonferencija. Iako su vanredne mjere, ističe da Ambasada SAD u BiH radi više nego ikad.

Erik Nelson. Agencije

- Ambasada radi prekovremeno, više nego ikad, ali to radimo na najbezbjedniji način tako što radimo od kuće. Ja radim od kuće, stalno sam na telefonu i videosastancima preko kompjutera, na telefonu s liderima iz cijele BiH i s Vašingtonom. Moj cijeli tim tako radi, što više može. Moramo nastaviti s radom, ali moramo i čuvati zdravlje, svoje i svojih porodica, jer to je prvi prioritet. Ostati kući, postupati u skladu s uputama sigurnosnih i zdravstvenih vlasti je naša prva dužnost - rekao je Nelson.

Video razgovora s Nelsonom pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.