FUZIP

U Sarajevu i Tuzli za 15 dana izrečeno 209.000 KM kazni zbog visokih cijena

Samo jučer izvršeno devet inspekcijskih nadzora i sedam kontrolnih nadzora, te podneseno šest prekršajnih naloga

Podneseno ukupno 114 prekršajnih naloga. Arhiv

Avaz.ba

31.3.2020

Dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata jučer je na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona izvršio devet inspekcijskih nadzora i sedam kontrolnih nadzora, te podnio šest prekršajnih naloga u iznosu od 4.450 KM, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslolve BiH.

Kod dva subjekta nadzora utvrđeno je povećanje cijene s Liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena godine (riža, voće i povrće).

Od 15. do 30. marta na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, izvršeno je 117 inspekcijskih nadzora, te 133 kontrolna nadzora u apotekama i drugim prodajnim objektima. Podneseno je ukupno 114 prekršajnih naloga u iznosu od 209.350 KM. Kod 133 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene.

-Povećanje cijena artikala s Liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena (brašno, ulje, riža, kvasac, povrće, voće, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, itd.) je do sad evidentirano kod ukupno 19 subjekata nadzora - kazao je direktor FUZIP-a Anis Ajdinović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.