REAKCIJA Ministar sigurnosti BiH

Radončić: Ovo je bitka na život i smrt, nema povlačenja!

Nema bjekstva, to u mom životu, pa ni u ratu, nikad nije bilo opcija

Avaz.ba

Fahrudin Radončić

Foto: S. Saletović


Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, nakon današnje konferencije na kojoj je obznanio da odstupa s funkcije predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, oglasio se na Instagramu. 

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Do mene dolaze zabrinuti glasovi, ali i neki politizirani stavovi, kako ću se ponašati kao ministar sigurnosti BiH, nakon što sam prepustio poziciju u Koordinacionom tijelu, odnosno jesam li se sklonio iz bitke. 

Od humanitarne podjele jesam, iz bitke nisam, niti ću.

Nema bjekstva, to u mom životu, pa ni u ratu, nikad nije bilo opcija. Znači, nema razloga da posao ministra, koji je bazično važan u ovakvim vanrednim situacijama, ne nastavim raditi u punom kapacitetu i s maksimalnom energijom i punim srcem.

Uostalom, da bih mu se još više posvetio, sklonio sam se s posla koji više nije strateški i koji mogu raditi i drugi menadžeri. Zbog ljudi koji iskreno vide i poštuju moj rad, objavljujem izvorni tekst mog dopisa gospodinu Tegeltiji.

  • Faksimil Informacije o odstupanju s čela Koordinacionog tijela BiH

    Faksimil Informacije o odstupanju s čela Koordinacionog tijela BiH

    Foto: Instagram


Slobodan sam zamoliti pažnju na posljednja tri pasusa.

Tu je sve jasno!

Nema uzmicanja, narod, životi i zdravlje naših građana, što manje bolesnih i mrtvih, pa i naša savjest da smo učinili ama baš sve što je u našoj moći, na prvom su mjestu.

  • Faksimil Informacije o odstupanju s čela Koordinacionog tijela BiH

    Faksimil Informacije o odstupanju s čela Koordinacionog tijela BiH

    Foto: Instagram


Nema razloga da se o tome brinu opozicione hijene, koje čak i u ovoj općoj i neviđenoj borbi na život i smrt, samo bolesno razmišljaju kako da se vrate u nedavno izgubljene fotelje. #covid_19 #BiH #ostanikodkuće

Opis: Fahrudin Radončić

Instagram

NA VRH

Podijeli članak na