SAZNAJEMO Armin Sarajlić, izvršni direktor za finansije, potvrdio za "Avaz"

Dobre vijesti: 1.300 radnika "Igmana" se vraća na posao

Sarajlić nam je rekao da je u stalnoj komunikaciji s generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićem, koji se, kako kaže, oporavlja, a pokretanje proizvodnje planirano je za 6. april

M.Aš. / Avaz.ba

"Igman": Obavljaju se pripreme

Foto: Arhiv


Armin Sarajlić, izvršni direktor za marketing, finansije i pravne poslove "Igmana" iz Konjica, koji je i sam bio zaražen koronavirusom, ali se izliječio, rekao je danas za "Dnevni avaz" da se situacija popravlja i da je plan da ova firma počne s radom već 6. aprila.

Prema njegovim riječima, 1.300 radnika vratit će se na posao i sada je ostalo da se obave sve pripreme da se osigura nesmetan i siguran rad.

Sarajlić nam je rekao da je u stalnoj komunikaciji s generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićom, koji se, kako kaže, oporavlja.

 - Jutros smo razgovarali, on je dobro. Mi sada planiramo da, nakon one naše odluke da pošaljemo radnike kući, 6. aprila počnemo da radimo. Mi smo već drugi dan nakon zatvaranja firme obavili dezinfekciju. Sada je ostalo da se prebrišu radne površine. Hvala Bogu, niko od radnika nije zaražen, ostalo je sve na Upravi. Pojačana su testiranja šefova i ključnih ljudi. Već pravimo plan da što sigurnije krenemo s radom. Već smo naručili termalne kamere za mjerenje temperature - kaže Sarajlić.

  • Sarajlić: Bio zaražen, ali se izliječio

    Sarajlić: Bio zaražen, ali se izliječio

    Foto: Facebook


U planu je, prema njegovim riječima, i nabavka komora za dezinfekciju, što već rade neke firme.

 - Zaštitna sredstva i opremu već sva imamo. Sutra ćemo sa Štabom civilne zaštite, također, razgovarati da vidimo njihovo mišljenje. Do 6. aprila moramo imat detaljan plan oko smjena i prijevoza. Ako sve spremimo do šestog, onda krećemo. Plan je 6. april, ali sve mora biti sigurno da se 1.300 radnika vrati na posao - kaže Sarajlić.

NA VRH

Podijeli članak na