DOGOVORI

Okolić: Za sada nema ustupanja objekata Oružanih snaga BiH za karantin

Za sada se cijeni da lokalne zajednice još mogu pronaći lokacije za karantinski prostor, a, ukoliko bude bilo potrebe, naravno da će kao opcija biti razmatrane i kasarne, kaže Okolić

Okolić: Izdavanje tih objekata čuvamo za ne daj Bože. Arhiv

Avaz.ba / Srna

1.4.2020

Objekti Oružanih snaga BiH zasad se ne ustupaju za karantin, da ne bi bilo dovedeno u pitanje zdravlje pripadnika. To bi eventualno moglo biti učinjeno u Bileći, jer se tamošnji objekt može fizički odvojiti od ostatka kasarne, kazao je zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić

On je rekao da je to generalni stav s jučerašnjeg sastanka predstavnika Ministarstva odbrane BiH, predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije, Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva finansija BiH. 



Okolić: Lokalne zajednice još mogu pronaći lokacije za karantinski prostor. Arhiv

- Izdavanje tih objekata i jače angažovanje pripadnika Oružanih snaga BiH čuvamo za ne daj Bože - naveo je Okolić.

On je rekao da je bilo previše zahtjeva lokalnih zajednica za ustupanje kasarni i drugih objekata Oružanih snaga i Ministarstva odbrane, te naglasio da se od pripadnika OSBiH očekuje da pruže pomoć ukoliko bude potrebno tamo gdje civilne snage ne budu mogle.  

- Za sada se cijeni da lokalne zajednice još mogu pronaći lokacije za karantinski prostor, a, ukoliko bude bilo potrebe, naravno da će kao opcija biti razmatrane i kasarne - pojasnio je Okolić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.