SAOPĆENJE

U Ministarstvu sigurnosti BiH otvoren namjenski podračun za uplatu finansijske pomoći u borbi protiv virusa COVID-19, o utrošku odlučuje jedino Vijeće ministara BiH

Raspodjela pristiglih novčanih sredstava vršit će se isključivo na osnovu odluka Vijeća ministara BiH

Zgrada institucija BiH. Avaz

Avaz.ba

1.4.2020

Na osnovu zahtjeva Ministarstva sigurnosti BiH od 20. marta ove godine, Ministarstvo finansija i trezora BiH danas je otvorilo namjenske podračune u okviru Jedinstvenog računa trezora BiH za budžetska sredstva za borbu protiv koronavirusa COVID-19. 


Namjenski podračun. Ministarstvo sigurnosti BiH

Namjenski podračun. Ministarstvo sigurnosti BiH

Na linku Ministarstva finansija i trezora BiH nalazi se instrukcija s detaljnim uputama za uplate: Uplata donacija za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Na osnovu Odluke Vijeće ministara BiH od 1. aprila 2020.godine, raspodjela pristiglih novčanih sredstava vršit će se isključivo na osnovu odluka Vijeća ministara BiH. Također, Ministarstvo sigurnosti BiH osigurat će da pristup, odnosno uvid u pristigla sredstva u svakom trenutku mogu imati i građani, donatori i mediji.

Nakon odluka Vijeća ministara BiH o načinu utroška sredstava, iste odluke bit će objavljene i dostupne domaćoj i inozemnoj javnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.