SARAJEVO

Doktorica pozitivna, zatvorena Klinka za gastroenterohepatologiju KCUS-a

Kako Avaz saznaje doktorica se prošle sedmice osjećala loše, od četvrtka je na bolovanju, jučer je testirana i nalazi su bili pozitivni

Klinika do daljnjeg zatvorena. KCUS

Piše: S.K.

1.4.2020

Klinika za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ide u izolaciju nakon što je kod jedne doktorice otkriveno da je zaražena koronavirusom.

- Doktorica sa Klinike je nekoliko dana dolazila sa simptomima prehlade, a nije se testirala niti prijavila moguće rizične kontakte, nego je to uradila tek kad je otišla na bolovanje - rekla je  dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Kako Avaz saznaje doktorica se prošle sedmice osjećala loše, od četvrtka je na bolovanju, jučer je testirana i nalazi su bili pozitivni.

Svi doktori bit će testirani. Avaz

Svi doktori ove klinike također su testirani i nalazi se čekaju danas poslijepodne i sutra, ako je riječ o onima koji su slobodni, odnosno u dežuri.

Do daljnjeg su svi u izolaciji, Klinika će biti dezinficirana, a svi pacijenti bit će upućivani na Odjel gastroenterologije Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.